Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 23 mars 2023

V. 12 Kuddhjärtan

Tillsammans har vi med barnen sytt Kuddhjärtan. Kuddhjärtat använder vi när vi känner en stark känsla och när vi vill komma till ro, då tar vi hjärtkudden och sätter oss på en kudde. Platsen där man kan sitta har barnen valt själva. Innan mellanmålet samlas vi på mattan och håller kuddhjärtan på vårt bröst korg och vi berättar hur dagen har varit. Till sist går vi varvet runt och tackar oss själva.
Vad än är för känsla så är det skönt att få sitta ner och landa med känslan och tankar, ibland vill man bara få sitta och känna utan att sätta ord på känslan. Att tacka sig själv är ett sätt att barnen ska få uppleva hur viktiga de är och hur viktigt det är att en annan ska få höra om deras dag. Ett barn: Jag sitter här för jag saknar mamma.
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla: Kreativitet och lust att leka och lära. Förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar. Förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar