Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 17 mars 2023

V. 11 Känslan ”Glädje” och Identitetsutveckling

GLÄDJE Vi läser boken ”Vad är Känslor?” Under en period har vi bekantat oss med känslan ”Rädd” vi har samtalat om känslan och utryckt i känslan med ord och rita. Nu började vi med att bekanta oss med känslan ”Glädje”. Vi samtalade och sedan utryckte vi känslan i ord och skapande med alla sinnen. Det var intressant att höra barnens tankar om känslan och de flesta hade gemensam känsla till glädje ”Jag är glad när jag leker med mina kompisar”.
IDENTITETSUTVECKLING Barnen fick rita av varandra, ett barn håller upp en transparant plast lock över ansiktet medan ett annat barn ritar av ansiktet med tuschpenna. Barnet får sitt porträtt och därefter ritar barnet av sitt porträtt på papper. Här får barnen jobba med sin identitetsutveckling. Att rita av sitt och andras porträtt ger möjligheten för barnen att stärka sin identitet, och skilja mellan sitt och andras utseende och uppmärksamma hur unika och olika vi är. Det var ett härligt skratt mellan barnen över deras porträtt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar