Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 23 mars 2023

V. 12 Allas lika värde

I tisdags den 21 mars har vi uppmärksammat Rocka sockorna dagen. Barnen fick sitta på mattan och byta strumporna med varandra och rocka sockor. Vi pratade med barnen om att vi är lika fast olika. Därefter gjorde vi en aktivitet med barnen där barnen fick själva välja vilken teckning på strumpan som dem vill måla.
Efter att barnen målade hängde vi "strumporna" på vår infotavla för att föräldrarna ska kunna titta på dem och sedan kan barnen ta "strumporna" hem.
Rocka Sockorna ”Du är du, jag är jag. Vi är olika men lika bra” Vi har olika strumpor för att visa att vi tycker att olika är bra! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle! FN har utlyst den 21/3 för Down syndrom och då rockar vi extra mycket! Var och en som verkar inom förskolan ska främja aktning för människolivets okränkbarhet och alla människors lika värde. Förskolan är en social och kulturell mötesplats som ska främja barnens förståelse för värdet av mångfald. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla respekt och förståelse för alla människors lika värde och de mänskliga rättigheterna. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar