Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 29 september 2023

V. 39 Olika aktiviteter - Språk, naturvetenskap och skapande

Under den här veckan har ekorrarna bjudit in barnen många olika aktivitetr inne såsom ute och bland dem var det aktiviteter som är kopplat till vårt projekt "Medkänsla" som vi jobbar med med våra barn. Vi delade barnen i två barngrupper. I första aktiviteten satt barnen runt bordet och fick skriva bokstäverna A, B och C som vi tränar på dem nu. Under aktiviteten fick barnen skriva också den första bokstaven som deras namn börjar med samt skriva deras namn. Barnen fick höra av den vuxne hur bokstäverna uttalas i syftet att lära dem bokstäverna och hur dem skrivs och uttalas och i sin tur lär barnen sig hur skriver dem deras namn.
Den andra aktiviteten var att barnen tillsammans med vuxna gick till folkparken där satt dem och åt frukt. Dessutom plockade dem ekollon och samlade löv, kottar och kastanjer som dem sedan tog dem med sig till förskolan.
Den tredje aktiviteten var att barnen tillsammans med den vuxne skapade hjärtor av ekollon som dem plockade från parken. Under aktiviteten använde vi oss av limpistol. Den vuxne visade först hur vi kan sätta ekollon bredvid varandra för att det ska bli ett hjärta och sedan hjälpte barnen och stöttate på hur dem kan hålla ekollon och limma dem på pappret. Barnen fick prova trycka på knappen till limpistolen och lärde sig hur dem kan hålla i ekollon. Vi samtalde kring till vem vill vi ge hjärtat och att vi kan ge det till någon som vi tykcer om eller gillar eller tänker på. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga till empati och omtanke om andra genom att uppmuntra och stärka deras medkänsla och inlevelse i andra människors situation. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen, och förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar