Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 27 januari 2023

V. 4 Läsaktivitet Myror

I vår planering av läsaktivitet innan lunch har vi delat barngruppen i två delar. En grupp kallar för grupp 4 som Sandy läser för dem i röda rummet och en grupp kallar för grupp 5 som Delmon läser för dem i rörelserummet. Här också har vi tänkt oss att fokusera på två böcker som vi tänker läsa och jobba med dem under en hel månad. Vi har tagit med oss boken "Bockarna Bruse" som Sandy läser för barnen samt boken "I Bobbos väska" som Delmon läser för barnen. Under den här veckan läste Sandy boken tillsammans med barnen från bilderna som de satte tillsammans på väggen där fick hon och barnen berätta sagan tillsammans. Delmon läste boken för barnen och tittade på bilderna och berättade vad som händer samt en gång fick barnen titta på boken från Polyglutt och en gång läste Delmon medan barnen hade Babblarnas figurer med sig och tittade och pekade på bilderna. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa. Dessutom utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar