Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 27 januari 2023

V. 4 Aktiviteter och estetiska uttrycksformer

MEDKÄNSLA Under V.T-23 ska Ekorrarna jobba med känslor. De började med ”JAGET”. Barnen fick måla självporträtt. Den här aktiviteten valde vi för att barnen ska utgå från sig själva JAGET. Barnen får se sig själv i spegeln och avbilda sig själv och få känna att vara nöjd med sig själv. Här stärker vi barnens självkänsla och höjer barnens Medkänsla tillsammans med barnen. Barnen får se att vi ser olika ut men att vi är lika värdefulla.
Normer och värden: Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att efterhand omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i praktisk vardaglig handling i olika sammanhang. Lpfö.18 Mål: Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar