Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 16 mars 2023

V. 11 Aktiviteter och projektarbetet

I vår planering av aktiviteter som har relation till vårt projektarbete med barn tänker vi att läsa en bok från kompisböckerna varje månad. Den här månaden har vi fokus på boken "Visa dina känslor". Vi läser boken för barnen och samtidigt dramatiserar vi boken med vår ansikte och kropp. Under aktiviteten har vi speglar med oss som barnen får titta på medan dem visa hur dem känner och för att se hur deeras ansikte ser ut. Dessutom pekar vi på känslobilderna som vi har på väggen. Vi samtalar om känslor och berättar om vad som händer i sagan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar