Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 9 februari 2023

V. 6 Aktiviteter. Miniröris, motorik och koordinationsförmåga

Förutom läsaktiviter som vi gör med barnen som har relation till vårt projekt har vi också under den här veckan bjudit in barnen miniröris och "Bamsegympa". Vi lyssnade på olika sånger och gjorde olika rörelse. Barnen fick dansa, hoppa på "hopp berget", klappa på magen, gå, krypa och göra som krokodilen gör. Under aktiviteten kom barnen själva på att skaka äggmaracas. Barnen hade mycket roligt och tyckte mycket om att hoppa och dansa och göra som Bamse. Under aktiviteten samspelade barnen mycket med varandra och kommunicerade och skrattade mycket. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande. Samt utveckla förmåga att uttrycka och kommunicera i olika uttrycksformer som rörelse och drama. Lpfö.18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar