Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 1 december 2022

V. 48 Adventskalender

Under den här veckan har vi börjat med adventskalender. Vi hade en gemensam samling där Ekorrarna och Myrorna fick sitta på mattan och hörde att tomte Nisse har flyttat in hos oss på Hyacinten och varje vecka kommer vi att få ett brev från Nisse där Nisse ber om ett uppdrag. I torsdags den 1 december var uppdraget att sätta upp månadens tavla december. Först sjöng vi Luciasånger och sedan öppnade vi en adventskalender. Varje dag kommer ett barn att öppna en adventskalender.
Den 1 december fick ett barn från Ekorrar att öppna den första luckan där fick vi en bok ”I Bobbos väska” som vi ska ha på Myrornas avdelning. Denna bok läser för barnen innan lunchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar