Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 30 november 2017

Skogsutflykt

Under gårdagen besökte vi skogen. I skogen fokuserar vi på lek, utforskande och samspel. Vi vill att barnen ska få positiva upplevelser ute i naturen för att också i framtiden vilja värna om våra djur och natur.  

Vi vuxna upplever att barnen tycker att det är roligt att vara i skogen och att det pågår många olika lekar i olika konstellationer . Men vi var nyfikna på hur barnen beskriver våra besök i skogen.

Så idag fick barnen reflektera och berätta om bilderna i detta inlägg samt berätta om hur de tycker att det är att vara i skogen.

- Det bästa med skogen är att man kan bygga koja!

- Det är kul att vara i skogen för man kan bygga koja och leka i den.

- Det är roligt att man kan bygga både stora och små kojor! De stora är gjorda av pinnar och de små av lera och löv.

- Det är som är bra är att man kan bygga hur stort som helst i skogen!

- Det är roligt att leta och hitta svampar i skogen.

- Roligt för man kan se djur och leka med dem.

- Vi brukar klättra på stammar och balansera på eller leka att det är en båt och vi är pirater.

- Roligt.

- Man kan leka mamma pappa barn.

- Och leka McDonalds, man kan låtsas att kottar och mossa är hamburgare och så kan man ha pinnar som pommes!

En del barn tycke också att det var långt att gå till skogen, en del mittemellan och några att det var lite att gå- en kort sträcka.

När vi var i skogen såg en motorcykel som var sönder. Det var ett band som som det stod POLIS på. Kanske någon bil kraschade med en. Vi såg också en bil som var sönder så de kanske hade krockat med varandra.På den här stigen brukar dte finnas mycket brännässlor, så vi brukar hålla upp händerna. Men inte idag. De växer nog upp igen när det inte är såhär kallt.


Det här lekte vi att det var en spis.


Här lekte vi att det fanns en spis som vi gillade korvar med. Det var  pinnarna som var korvarna.
Här är vi inne i ett hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar