Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 15 september 2017

Spindlarna flyttar in in på Hyacinten

Denna vecka har vart mycket spännande! Tidigare i veckan flyttade Eljet och Elbi in hos oss på Hyacinten. De är två stycken spindlar som vi har tittat på och tänkt mycket kring.
Eftersom de ska bo hos oss behöver de ju också äta och barnen har många bra idéer om vad de äter som vi kommer att prova.

Vi tror att spindlar äter:

- Dom äter kött och apelsin.
- Äpplen
- Insekter
- Myggor.
- Kött och små möss.
- Humlor
- Insekter
-Grillat kött.

Be gärna era barn att berätta och om ni hittar något hemma som kanske skulle passa som spindelmat- ta gärna med!


Vi har också inhandlat ett speciellt Spindelhus som barnen har inrett så att spindlarna ska trivas hos oss! De har fått sand och pinnar som vi hoppas att de ska kunna spinna sina nät på... För det skulle vi gärna vilja veta hur de gör. Några barn har redan några teorier om detta:

- Jag tror att de gör som Spindelmannen. Det är därför han heter spiderman. Han gör såhär (håller upp endast pek- och lillfingret på handen) så kommer det spindelnät. Så jag tror att spindlarna har fingrar!

- Det kommer spindelnät ur deras rumpa. Det vet jag för jag har läst det i en bok!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar