Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 1 juni 2017

FJÄRILAR

Vi har under några veckors tid fått följa fjärilslarver som blivit puppor och sedan fjärilar... Det har vart en mycket spännande tid, vi varje morgon har vi tittat och förvånats över vad som hänt i de olika stegen!

Barnen har vart mycket engagerade i fjärilarna som de matat med blommor, frukt och egengjord nektar.

Under förra veckan fick hälften av våra fjärilar flytta ut och under måndagens vårfest fick den andra hälften flyga ut i naturen! Vilket var mycket härligt att se!

Vi saknar dom lite och tänker på hur de har det ute i naturen. Barnen har funderat mycket kring vad fjärilarna fjärilarna gör och vart dom bor nu? Det har ju också blivit lite blåsigt och kallt, kanske skulle de vilja flytta tillbaka in till oss?

Detta får vi forska vidare om!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar