Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 3 mars 2017

Spindlar


Idag fick vi besök av en husspindel som barnen kom att döpa till spindel Erik. Vi fick titta på den i en lupp och kunde se många spännande detaljer! Som att den hade håriga ben, flera ögon (hur många var lite svårt att se) och mönster på kroppen. Efter en lång stunds studerande av spindel i luppen ville barnen rita av den.


Det uppkom även en hel del funderingar kring varför den har flera ögon och vad de äter... Här nedan följer några av barnens hypoteser:

- Den har flera ögon för att de ska se bra i sina hus. De har nog inga lampor!

- Spindlarna är så små så de behöver många ögon för att se.

- Jag tror den har flera ögon för att den ska kunna se vem som kommer.


Vad tror vi att spindlar äter?

-  Spindeln vill äta frukt.

-  Jag tror den vill äta mjuka saker.

-  Den äter inte människor i alla fall. Kanske myror.                                         
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar