Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 3 februari 2017

Ekorrarna gör fågelmat

Förra veckan besökte flera av barnen skogen. På vägen dit upptäckte barnen ett träd där det hängde nät med fågelmat. Flera av näten med mat var tomma och barnen undrade hur det skulle gå för fåglarna nu när maten nästan var slut..

Barnen hade vetskap om att fåglarna gillar mask men att marken nu var hård och att de skulle bli svårt för fåglarna att skaffa mat då, för det går ju inte ens att gräva i sandlådan!

Så denna vecka letade vi fram recept på fågelmat och började baka fröbollar till fåglarna, lite som att baka chokladbollar tyckte barnen!


Vi blandade kokosfett, margarin, solrosfrön och havregryn.

Sedan var det dags att krama blandningen till bollar.

Barnen hjälptes sedan åt att hänga upp fröbollarna i ett träd i skogen.
                                         
Efter att vi hängt upp fågelmaten gick vi en bit ifrån trädet och kikade
 på fåglarna när de provsmakade maten de fått.


I vårt projekt hållbar utveckling följer vi  och uppmärksammar förändringarna i de olika årstiderna. Vi undersöker och tittar på vad som sker i naturen och bland djuren i vår omgivning. Vi vill uppmärksamma barnen på det som sker här och nu, samt göra de medvetna om att de kan påverka och förändra vår utveckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar