Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 17 februari 2017

Ekorrarna gör äppeljuice

Idag har flera av ekorrarna använt en juicecentrifug för att tillverka äppeljuice. Det var en rolig upplevelse som slutade med olika spännande experiment.
Vi funderade och undersökte frågor som:

Hur kunde äpplet bli till juice i maskinen?

- Det blir det när äpplet går sönder.
- Det finns saft i äpplet.
- Det finns vatten i äpplet.


Hur smakar äpplet?

- Äpplet smakar surt och saft.
- Äpplet smakar grädde.
- Det smakar som saft.

Barnen var även eniga om att saften och äpplet inte smakade likadant. Juicen smakade sött och äppeljuice.
Vi jämförde smaken på äpplen och juice.Vi pratade även om vad vi skulle kunna använda för andra frukter för att göra juice. Försalen var ananas, päron, avokado, apelsin och banan. Särskilt banan var barnen ivriga att få pröva så vi hämtade en banan i köket och provade!


Först blev det ingen juice  av bananen, det var för lite vatten i den trodde barnen och föreslog att vi skulle hälla i lite vatten också.

Och det funkade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar