Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 8 december 2016

Julpyssel

Denna vecka har vi dukat med olika material i "Bamserummet" där barnen under dagen fått möjlighet att skapa/pyssla. Flera av barnen ville skapa dekorationer att hänga i granen (granen som skickade brev till barnen och ville ha hjälp med att bli en julgran).

Vi tycker att det är viktigt att barnen får utlopp för sina tankar och idéer i det vi gör i förskolan och av den anledningen har vi inte använt några färdiga mallar vid julpysslet.
Det bidrog till att det blev många härliga möten runt bordet, barnen tog vara på sin kamraters kompetenser och frågade varandra om hjälp. De berättade gärna för varandra hur de gått till väga och det blev många olika härliga kreationer till granen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar