Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 25 november 2016

Ekorrarna skapar vattentorn och vattenrör


Våran sjö Glan har verkligen börjat att leva på väggen! Barnen har börjat att prata om vattentorn och vattenrör som de tyckte att vi borde ha vid våran Glan. 
Barnen har massor av idéer om hur vi kan skapa dessa, vilket är mycket spännande att höra! 

Barnen delar med sig av sina erfarenheter om vatten, vattenrör och vattentorn. Det har inspirerat flera i barngruppen och många är involverande i skapandet. De har också börjat  att bygga vattentorn i olika material som magneter, klossar. De har även denna vecka börjat att bygga upp ett vattentorn av pappersremsor som de klippt.


Barnen vet att vattentorn är höga, så vi provade att ställa den på hyllan för att se hur högt vårt vattentorn kunde bli!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar