Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 21 oktober 2016

Ekorrar på uppdrag i skogen

Idag var det dags att gå till skogen, väl i skogen såg vi att det såg annorlunda ut. Stigarna var täckta av nedfallna löv i härliga färger. Riktigt så såg det inte ut förra gången vi besökte våran skog. Barnen är överens om att löven faller ner på hösten men var tar de vägen sedan?

Barnen ställde flera hypoteser om var löven tar vägen:

- Det är någon som plockar och slänger löven i papperskorgen.
- Jag tror att löven är kvar.
- En ekorre kanske har ätit på löven.
- Kanske gråsuggorna har ätit.


Detta vill vi givetvis undersöka! Barnen fick i uppdrag att leta efter gråsuggor och löv som vi sedan skulle ta med oss till förskolan. Det var inte en helt lätt uppgift, för vart levde gråsuggor? Det vi visste var att de trivs där det är mörkt och fuktigt. Vi lyfte på nedfallna trädstammar, tittade under barken och tillslut fick vi syn på några snabba små gråsuggor!

Här bor nu sju gråsuggor som barnen döpt till: Amse, Pamse,Mamse,
Maja, Elisabeth, Rosetta och Vattenfall.


Och vi visste att de gillar när det är mörkt,
så vi täckte över burken och kikar in lite ibland!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar