Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

fredag 23 september 2016

Ekorrarna på utflykt till Glan


I vårt projekt har vi börjat att prata om vatten i barngruppen. Många av barnen har funderingar över hur vattnet kommer till våra kranar. För att utforska barnens frågeställningar har vi denna vecka delat upp oss i tre olika grupper för att resa till sjön Glan som vi får vårt dricksvatten ifrån.

Till Glan hade vi med oss håvar för att vi skulle kunna utforska vad som fanns i sjön. Vi tog även med vatten och mycket av det som hamnade i våra håvar, detta för att kunna undersöka även hemma på förskolan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar