Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

måndag 5 september 2016

Ekorrarna på promenad

Under förra veckan gick några av barnen från Ekorregruppen en promenad. Vi gick till koloniområdet på Himmelstalund för att titta på alla härliga odlingar. Sedan fortsatte vi till skogen, till den plats där flera av barnen tidigare varit och byggt en koja.


På vägen dit pratade vi om det som vi såg runt omkring oss. Barnen upptäckte att det börjat bli gula löv på träden vi gick förbi. Vi undrade hur det kom sig att vissa blad var gula på träden och andra var gröna. Barnen trodde att bladen börjat bli gula för att det börjar att bli kallt och höst.


I Koloniområdet var skörden i full gång och barnen hittade pumpor, tomater och solrosor som de fasinerades av. Barnen tyckte speciellt att det skulle varit roligt att ha en pumpa bland vår egna odling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar