Välkommen till Hyacintens förskola

Hyacinten är en förskola i Hagaområdet där vi arbetar projektinriktat med temat hållbar utveckling. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt. "Det händer på Haga nu och här. Vi lyssnar, leker och lär"

Syftet med bloggen är att visa upp vår pedagogiska verksamhet, främst för föräldrar men även för andra personer som är intresserade av vad som händer i förskolan.Vårt syfte är även att ge föräldrar mer insyn i förskolans verksamhet.

torsdag 8 september 2016

Ekorrarna odlar

Denna vecka har ekorrarna fortsatt att arbeta vidare i vårt projekt med inriktning på hållbar utveckling. Vi har pratat om och tittat på olika sorters frön som vi hittat i den frukt vi ätit. De barn som ville fick spara de kärnor de hittat i sin frukt och plantera i en burk.

Vi samlades i vårt uterum för att prata om vad vi behövde för att kunna planera de frön vi hade hittat. Barnen kom fram till att vi behövde jord och vatten för att det skulle kunna börja växa.

Här nedan följer en intressant konversation vi hade tillsammans vid tillfället:

Barn:  Vi behöver jord.
Barn: och vatten.
Barn: man behöver vattna för att det ska växa.
Barn: Jag ska växa och bli såhär stor! (Höjer händerna upp i luften)
Pedagog: ja du växer ju också! Vad tror ni att vi behöver för att kunna växa?
Barn: Mat!
Barn: Det behöver växterna också.
Pedagog: ja vi behöver ju också näring som växterna för att växa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar